Ники Илиев, Башар Рахал и Райна Караянева идват за прожекцията на „Завръщане“ на Небет тепе

  • от PlovdivTime
  • 18:00, 11.07.2020

Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно Кино в Парка“ се провежда в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми. До 19 юли 2020 ще можете да се насладите на заглавия от българското, европейското и американско кино. Прожекциите на открито се случват на някои от любимите на пловдивчани и гостите на града градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Екранът, на който се прожектират филмите в любимите ви градски локации, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Всички прожекции са от 21 ч, а преди всяка от тях ще гледаме и специално подбрани от късометражни филми от „Кинематограф“. Входът за прожекциите е абсолютно безплатен, от вас се иска само да си носите нещо за сядане и добро настроение, за да се насладите на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Пловдив!

Проектът „Лятно Кино в Парка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града за 2020 година.

В неделя, 12 юли на Небет тепе е прожекцията на филма „Завръщане“.

„Завръщане“ е български игрален филм от 2019 с режисура и сценарий на Николай Илиев. Това е и последният филм, в който участва големият български артист Стефан Данаилов.

Сюжетът ни пренася 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та. Трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс трябва да убеди братовчед си Бранимир да не загърбва завета на дядо им, като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда.

Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

Във филма участват Стефан Данаилов, Николай Илиев, Башар Рахал, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и Слави Панайотов.

А специално за прожекцията на 12 юли 2020 в Пловдив ще пристигне и режисьорът на филма – Ники Илиев, актьорите Башар Рахал, Райна Караянева и продуцентът Богомил Грозев.

След като изгледаме филма заедно те ще ни разкажат любопитни истории за заснемането на лентата и ще отговорят на всички въпроси, които ви вълнуват!

Очакваме ви на Небет тепе!