Народен събор с музика, кукерски игри и скара превзема Лаута

  • от PlovdivTime
  • 13:35, 16.09.2020

И тази година парк "Лаута" ще бъде домакин на фестивала „Народен събор Пловдив“. Трите сцени ще посрещнат изпълнители от цяла България на 19 и 20 септември.

Организаторите са подготвили за всички посетители уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и много други.

Част от програмата на фестивала ще бъдат ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, Здравко Мандаджиев, оркестър „Пловдив“, оркестър „Феникс“, гайдарски състави от Чепеларе и Момчиловци, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, ансамбъл към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още много читалища, училища, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски.

Дясната лента на бул. „Санкт Петербург” в посока „Тракия” ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.  Участниците в движението се призовават за повишено внимание.