Наредиха коледен базар в съда в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:30, 17.12.2020

Коледен благотворителен базар с ръчно изработени сувенири от децата в Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“ се проведе в три поредни дни в сградата на Съдебната палата в Пловдив. Инициативата е на Апелативния, Окръжния и Районния съд – Пловдив и се превърна в традиция преди всяка Коледа.

С оглед на епидемичната обстановка в страната тази година за първи път учениците от комплекса не присъстваха лично. Техен учител подреди изработените предмети във фоайето на четвъртия етаж на Съдебната палата. „Благодарни сме на съда повече от всякога, че въпреки пандемията традицията продължава,  защото тази година беше изключително кризисна за всички“, каза г-жа Дарина Кукева – директор на Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“.

Коледните венци, свещници, картички, украшения за елха и играчки са изработени от деца на възраст от 7 до 16 години в арт ателието, дърводелската работилница, както и по новите проекти „Учим се да плетем“ и „Кроим и шием заедно“.

Коледните украшения бяха изкупени от магистратите и съдебните служители. Събраните средства от благотворителния базар ще отидат за организиране на летния отдих на децата от Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“.

Пловдивските магистрати и съдебни служители организират традиционно благотворителни инициативи по различни поводи с ученици от пловдивски училища.