Напусна ни рок легендата Светлозар Нецов-Заро

  • от PlovdivTime
  • 14:27, 08.12.2021

Още една от рок легендите на Пловдив ни напусна днес. Няколко часа след саксофониста Господин Господинов е починал и неговият колега и близък приятел Светлозар Нецов – Заро. Легендарният басист си е отишъл на 67 години. Трагичната новина отново съобщи Ванко Филибето в профила си във Фейсбук.

Светлозар Нецов е роден на 19 декември 1954 г. в Димитровград, където родителите му работели по разпределение. После се прехвърлят в Пловдив и Заро израства под тепетата. Изключван е от три основни училища поради „добър характер” и „отличен успех”. В трети клас започва да свири на акордеон, след това на цигулка. По китарата се пали в шести клас и с момчетата от квартала правят първата си група Four Hills.

Преломен момент е запознанството му с вокалиста Стефан Костов – Тето. Благодарение на него се качва на сцената в пловдивското вариете и става част от емблематичните за времето музиканти като Личо Стоунса, Ванко Филибето, Георги Алаинов - Алаина, Господин Господинов – Чоко, Чавдар Георгиев – Чарли, Иван Енев – Ванкиша, Едуард Закеосян – Еди.   

От 1986 г. си вади хляба като професионален диджей в България и Норвегия. След промените бе открил клуб в Пловдив и до последния си дъх живееше с музиката.

„В Пловдив има някаква суперенергия, която другаде я няма. Не зная откъде идва, може би от многото цивилизации, които са минали през този град. Тук се свири по друг начин”, казваше Заро.  

Екипът на PlovdivTime изказва искрени съболезнования към близките на Светлозар Нецов!

Поклон!