Наливат над 6,5 млн. лева в тротоари, паркинги и велоалеи в Пловдив

  • от Благовест Андонов
  • 18:45, 02.06.2021

Община Пловдив пусна обществена поръчка за ремонт и изграждане на паважни, калдъръмени, тротоарни, асфалтови и площадни настилки на територията на 6-те района на града. Тя е на стойност от над 6,5 млн. лева с ДДС, като е разделена на две  позиция. Близо 3,5 млн. лева ще са за районите „Централен“, „Западен“ и „Южен“, а останалата сума е за районите – „Източен”, „Северен” и „Тракия”.

Цяла година Община Пловдив нямаше рамково споразумение за ремонт и изграждане на тротоари, велоалеи, както и паркинги. Тези дейности минаваха през бюджетите на районните администрации, пише TrafficNews.

С изпълнение предмета на обществената поръчка се цели облагородяване на тротоарни и пешеходни зони на територията на град Пловдив, забрана за паркиране на МПС по тротоарни и пешеходни зони чрез поставяне на антипаркинг елементи, ремонт и изграждане на паркинги и велоалеи.

Предвижда се подмяна на старата тротоарна настилка на места, на които е в лошо състояние с нова от висок клас, пренареждане на съществуващата тротоарна, паважна и калдъръмена настилка; ремонт и изграждане на подземна и надземна инфраструктура /отводнителни и поливни системи, улично осветление и тръбна канална мрежа.

Рамковото споразумение предвижда за всеки отделен обект да се плаща, като зам.-кметът по строителство Пламен Райчев ще възлага местата и проектите, които ще се ремонтират и изпълняват.