Наливат 3 млн. лева в улици и тротоари в пловдивски район до края на мандата

  • от Благовест Андонов
  • 09:45, 29.07.2020

Район „Западен” приключи обществена поръчка за 3 млн. лева с ДДС за ремонт и ново изграждане на паважни, тротоарни, алейни и асфалтови настилки за следващите 5 години.  Единствената фирма, която се е явила на процедурата е „Драгиев и Ко”, която ще ремонтира улиците в района през следващата петилетка.

Финансиране по поръчката не е осигурено, но практика е районните администрации да пускат подобни поръчки, за да бъдат по-гъвкави. Така, ако от районната администрация намерят финансиране те веднага могат да започнат работа.

Кметът на района Димитър Колев заяви, че първите улици, на които ще се започне работа са в района на ст. „Пловдив” и в т.нар. „Стар Смирненски”. Нужда от реконструкция има ул. „Ясна Поляна” от бариерата на „Владивосток” до бул. „Копривщица”. Ремонти се предвиждат и по улиците „Йордан Гавазов”, „Атон”, „Силистра” и други в карето между „Генерал Колев”, бул. „Хаджи Димитър”, „Царевец” и Пещерско шосе.

До няколко седмици се очаква да стартира и изграждането на втория етап от парк „Ружа” за 297 хил. лева. Победител в тази поръчка също е фирмата на Цанко Драгиев. С  обновяването на зоната район „Западен” ще има парк на 40 дка.