Наградиха уважаван доцент от Пловдив с почетен плакет в Народното събрание

  • от PlovdivTime
  • 12:37, 18.10.2023

Уважаваният доц. д-р Иво Димитров, който е парашутист-офицер от резерва на Българската армия, беше награден с почетен плакет на Народното събрание от председателя на НС - г-н Росен Желязков. Поводът е „18-ти октомври - Ден на парашутиста от БА" и 80-та годишнина от първия боен ден на Парашутната дружина - Първото парашутно поделение в БА.

Отличието му бе връчено за честна и доблестна служба в Специалните сили на БА, значим принос и заслуги във възстановяването и популяризирането на историята и издигане престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина, безвъзмездното и безусловно спонсориране на мероприятията от Годишните програма на СБП, принос в развитието и достиженията в областта здравния мениджмънт, информатиката и е-лидерството в страната.Дарителството и материалното подпомагане за него са кауза.

Доц. Иво Димитров има голям принос в работата на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в 44-то и 48-то Народно събрание в качеството си на съветник.

Доц. д-р Иво Димитров е Ректор на международно висше училище по информатика и е-лидерство „Махатма Ганди" и е доцент в Катедра „Здравен мениджмнт" във ВУАРР – гр. Пловдив. Член е на съвета на директорите на ТЕХ Парк Пловдив, Управител на институт по информация и иновативни технологии – Пловдив и Зам. Председател на УС на Долина за дълбокотехнологични иновации - Пловдив
Активно участва в дейността и мероприятията на Международната полицейска асоциация като неин член.

През последните няколко години, благодарение на активната си дейност и заслуги в различни области и доц. Д-р Иво Димитров е отличен с множество награди и грамоти:
-       Почетен знак на град Пловдив,
-       Почетен знак от министъра на Вътрешните работи на РБ,
-       Почетен знак на Института на МВР,
-       Почетна грамота и грамота от Специални сили – Пловдив;
-       Грамота от Командването на Специални сили, 
-       Медал от Министъра на Отбраната;
-       Почетен плакет от Международната полицейска асоциация;
-       Почетна грамота и Почетен плакет от ОДП МВР – Пловдив;
-       Почетна грамота и Почетен знак от Факултета по обществено здраве на Медицински университет София;
-       Юбилеен знак: 140 г. МВР от Министъра на вътрешните работи;
-       Юбилеен медал „75 години от втората световна война“ от Министъра на отбраната;
-       Плакет за ЕОЛЕКС – Косово.

През годините доц. д-р Иво Димитров е взимал активно участие и е подпомагал провежданите мероприятия на Съюза като е проявявал щедрост и добрина. Има неоценим личен принос за осигуряване на нова съвременна страда на Ректората на МУ – гр. София. Финансово е подпомогнал изграждането на нова църква и нов дом на Пловдивската Митрополия. Има лично участие с дарения в дарителките кампании за пострадалите отнаводнението в Карловско и при земетресението Република Турция, както и участие в редица други благотворителни мероприятия.