На алеята на книгата: От 20 до 70% отстъпка на всички заглавия, предлагат и творби за по левче

  • от Мария Луцова
  • 12:01, 14.06.2021

Отстъпки от 20 до 70% предлагат всички издателства-участници на алеята на книгата в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Не малка част от издателствата дори са още по-смели и предлагат атрактивни заглавия за 1 или 5 лв. Други пък изкушават с оферта 3 книги за 10лв.

Около красивите бели шатри, разположени точно да виенското колело, вече се струпват хора – както възрастни, така и деца.

За съжаление поради проблем с тока част от издателствата  все още не могат да продават книги. От Общината са поели ангажимент да отстранят проблема максимално бързо.  Алеята на книгата ще бъде отворена до края на седмицата, а за любителите на литературата има безброй изкушения.

Фестивалът „Пловдив чете“ се открива днес с официална церемония на Античен театър от 20:00 часа с връчването на наградите „Орфеев венец“ за съвременна българска поезия и „Златна четка“ за постижения на илюстрация. За доброто настроение на гостите ще се погрижат Акага и хор „Детска китка“.

По-рано през деня има поредица от събития, едно от които е връчването на националната награда „Христо Г. Данов“ от 17:00 часа в Къщата музей в Стария град. Очаква се, на тях да присъства и министърът на културата проф. Велислав Минеков.