МУ-Пловдив е домакин на българо-италиански специализиран ортопедичен курс с практическо обучение

  • от PlovdivTime
  • 19:50, 08.12.2022

Медицински университет – Пловдив ще бъде домакин за шести път на специализиран курс и практическо обучение „Раменен пояс с проксимална раменна кост и лакът. Тазов пояс и коляно”. Събитието ще се проведе на 9 и 10 декември и се организира съвместно с българо-италианската Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия”.
 
В обучението участват 13 лектори и модератори от Италия и България. Медицински университет – Пловдив е представен от проф. д-р Стефан Сивков,  проф. д-р Слави Делчев и доц. д-р Стоян Новаков от Катедра по анатомия, хистология и ембриология, и от проф. д-р Владимир Ставрев и ас. д-р Петко Ганев от Катедра по ортопедия и травматология. Общо около 35 преподаватели и курсисти ще се включат в специализираното събитие.

Лекциите ще се проведат в 6-а аудитория на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив, а практическото обучение – в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология. Лекционната част ще бъде със свободен достъп за студенти и преподаватели от МУ-Пловдив, които проявяват интерес към засегнатите научни области
 
Съвместният курс между МУ-Пловдив и Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия” се организира след кратко прекъсване заради пандемията от COVID-19. Възобновяването на курса е неоспоримо доказателство за успешно сътрудничество и дългогодишна традиция, която продължава да обединява опита и познанията на българските и италианските академични преподаватели в областта на ортопедията, анатомията и хирургията.
 
Официалното откриване на шестото издание на специализирания курс е на 9 декември, петък, от 8:30 ч. в 6-а аудитория на Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив. С приветствията си старт на събитието ще дадат ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева, президентът на Фондация „Черноморско-средиземноморска медицинска академия” проф. д-р Микеле Роса,  почетният консул на Италия в Пловдив г-н Джузепе ди Франческо и д-р Роберто Сантонели, президент на Confindustria Bulgaria.