MOVE Week Пловдив празнува цяла седмица 10-тата си годишнина в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:38, 13.03.2021

През 2021 година MOVEWeek - Седмица на физическата активност и спорта празнува своето 10-то юбилейно издание. Пловдив традиционно ще бъде градът с най-богата програма, като важно е да отбележим че Градът под тепетата е един от първите градове включили се в MOVE Week и до днес, организацията на събитието през 2012 е пример за добра практика споделяна в повече от 30 страни в Европа и извън нея.

Юбилейното издание на събитието ще започне в последната седмица на месец май и ще обхване първата седмица на юни - от 31-ви май - 6-ти юни.

Какво ще ни поднесе десетото, издание на MOVE Week в Пловдив?

В Седмицата на физическата активност и спорта сдружение БГ Бъди активен планира множество активности и предизвикателства, като програмата ще бъде разделена на делнична и MOVEWeekend.

През цялата седмица, пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park - новата локация в подножието на Младежки хълм.

От 31 май до 04 юни, всеки следобед ще можете свободно да посетите и изберете различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове или функционални тренировки и активности за деца, представени от професионални треньори на WOW GYM.

Отделно от това, по време на седмицата ще бъде даден тласък на пилотната инициатива от кампанията NowWeMove - European Mile, която ще раздвижи участниците с дистанцията от 1миля (1.6км).

Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин всеки допринася за социално значима кауза, която е различна за всяка държава част от кампанията.

На 5-ти юни, събота, сдружение БГ Бъди активен организира мащабно целодневно, многопластово събитие в подножието на хълм Бунарджик, като програмата му ще включва разнообразни събития: спортни активности и артистични изяви, различни образователни игри и работилници, музика, изяви на танцови формации, събития насочени към деца и младежи. Основна част от събитието ще бъде пилотното издание на Europan Mile, като всички ще имат възможност да се включат в масов крос, изминавайки разстоянието от 1 миля и по този начин да подпомогнат на социална кауза в зависимост от нуждите на обществото.

Очаквайте подробности и пълната програма!

След периода на изолация и обездвижване, с пролетта идва и новият живот - този с повече движение и поглед към бъдещето.