Младеж изсвири химна с тромпет на протеста в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 20:06, 13.08.2020

Младеж засвири химна на тромпет на поредния протест срещу правителството иглавния прокурор Иван Гешев в Пловдив. Десетки се събраха на площад Съединение и за пореден път поискаха незабана оставка на кабинета и главния прокурор. Демонстрацията е част от обявения от организаторите общонационален митинг тази вечер.

 

Момиче показа акта, който и е бил съставен на платковия лагер на кръстовището на Чифте баня. Група протестиращи разпънаха българския трибагреник пред паметника на Съединението. Малката Лора застана пред него и заяви: Искам да остана тук с родителите си. Не искам да отида в чужбина. Борете се за нас! Когато нашият премиер отиде на работа с велосипед, тогава държавата ни ще се оправи. Така както правят европейските лидери - купуват си коли и имоти със собствени средства. Не протестирам срещу Бойко и ГЕРБ, а срещу цялата измет, която 75 години не се е махала от тази държава, бяха част от изказванията на протестиращите.

 

 

Всички хора, които представляват партии, да не идват с тениски или други отличителни знаци, защото това отблъсква хората. Говори се за този опасен вирус, че ще ни затворят отново. Ако искат отново да ни поставят и затворят с КПП под карантина, нека да се противоставим, няма да им позволим, призовават организаторите.

 

Протестиращите обясниха и защо днес искат оставка и не желаят да чакат до изборите. Ако вие сте болни от рак последна степен веднага ли ще се оперирате или ще чакате? Мафията не е само тумор, но има и метастази, ако не проведем лечение няма да ни има след няколко месеца, властта ще си вземе властта отново, за това искаме оставка веднага, обявиха те.

 

Г-н Борисов вие ли ще ни преведете през следващата буря, с вашите калинки? Ако вие управлявате кораба, България ще стане Титаник, казват демонстрантите. Според организаторите другата седмица може да има и автошвствие.

 

Всеки който е получил акт, че се е намирал в палатка, нека да се обърне към нас, защото не може да бъде глобяван да изразява позицията си, призоваха още демонстрантите, след което се отправиха по обичайния си маршрут към Община Пловдив.