Министерството на образованието спира летните лагери за ученици заради ръст на болните от Ковид-19

  • от PlovdivTime
  • 10:24, 17.08.2021

"Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти Министерството на образованието и науката спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“, съобщиха от ведомството. По нея с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти.

Към 8 август са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране.
 
За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици. Във връзка с това МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.
 
 
 
 
 

Kоментари

коментар
Антиковидфашизъм
12:06, 18.08.2021
Отговор

Спира летните лагери в края на август????Пълни тъпанари сте с тея смешни мерки и фалшиви тестове олигофрени медийни.Един ден дано и вие ПУКНЕТЕ по тази фалшива схема за Ковид ръгат ти тръбата независимо от какво си болен и те убиват после бялата мафия си прибира едно 25000лв и готово близките да си скърбят Ковид е ???????????? Нещастници жалки видов ден ще дойде!!!