Министърът на културата отговаря за Дома на Пловдивската опера до седмица

  • от Мария Луцова
  • 13:40, 26.07.2022

Министерство на културата ще излезе с официално становище за предложението на Община Пловдив за строеж на операта на терен до Колодрума до седмица, това е заявил Атанас Атанасов по време на разговорите с директора на Държавна опера-Пловдив Нина Найденова, обяви Любозар Фратев от фондация "Дом за Пловдивската опера".

В неофициален разговор министърът в оставка е подкрепил мнението на Найденова, че мястото е подходящо за помещения за изработването и съхранението на декори и костюми, тоест помощни помещения, тъй като в момента операта няма собствени такива.

"Очакваме отговор от Министерство на културата, но тази ситуация ни притеснява, тъй като не съм сигурен, че кметът Здравко Димитров има други варианти за пространства, които да предложи за сграда на Операта", коментира темата и зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Той допълни, че е добре това становище да бъде изпратено официално до Общината, за да могат местната власт и фондация "Дом за Пловдивската опера" да продължат диалога си по темата.

Kоментари

коментар
"казус Дом ЗА опера" НЯМА: фондацията е агитка ортаци ЧАСТНИЦИ
17:33, 27.07.2022
Отговор

които не са "дом НА операта" = собствеността нито граматически, нито физически нито юридически НЯМА да бъде НА операта! (Будали само тук-таме сред население от ...глупци)