Министърът на културата обеща - в следващия бюджет ще има пари за ремонт на Концертна зала в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 21:27, 11.10.2021

Фондация „Дом за Пловдивската опера“ проведе на 6 октомври среща разговор с министъра на културата проф. Велислав Минеков и с неговите заместници доц. д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева.

Целта на срещата беше изясняване на актуалното положение с ремонта на Концертна зала в Пловдив и конкретизиране на действията за изграждане на сграда за Пловдивската опера.

Министърът на културата увери фондацията, че средствата за ремонта на Концертна зала ще бъдат предвидени и заявени в държавния бюджет за 2022 г. от страна на Министерството след получаване на строително разрешение от Община Пловдив.

По повод казуса с дома за пловдивската опера проф. Минеков се запозна със свършената до този момент работа от фондация „Дом за пловдивската опера“, поздрави нейните членове за техния упорит и всеотдаен граждански ангажимент и изрази желание за среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров през следващата седмица за конкретизиране на следващите стъпки. Министърът на културата подчерта значението на операта за град Пловдив и за българската държава и предложи своята подкрепа.

Фондацията пое ангажимент за организиране на такава среща и подготовката на анализ на предложенията - фаворити за място за изграждане на сграда за пловдивската опера.