Местят над 2000 пловдивски гимназисти от три училища в сгради на други школа

  • от PlovdivTime
  • 09:35, 12.09.2021

Над 2000 ученици от три пловдивски гимназии ще посрещнат учебната година в сгради на други учебни заведения в града, поради незавършени ремонтни дейности на гимназиите: Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Арх. Камен Петков", Професионалната гимназия по туризъм " Асен Златаров“ и Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев“.

Ремонтът в гимназиите се извършва по оперативна програма “Региони в растеж", като дейностите са стартирали през май, а се очаква ремонтът да завърши до 21 декември.

Целта за това е да не се преминава към онлайн обучение със старта на годината, а учениците да присъстват в класните стаи.

Учебните часове ще се провеждат следобед. За район „Тракия” в училищата "Св. Седмочисленици“ и “Софроний Врачански“, за район "Южен“ в ПГ по машиностроене, а за район централен в ПГВАД "Христо Ботев“. Директорите са в процес на организация за промените в учебния процес.

Строителите поясниха, че правят всичко възможно да завършат ремонтните дейности възможно най-скоро, но не могат да кажат с точност кога ще се случи това.