Мегашоу по земя и вода събра хиляди българи на Гребна база в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 22:02, 25.06.2022

Невиждано до момента в България шоу събра хиляди пловдивчани и гости на града около Гребния канал. Силно вълнение, много адреналин и бурни овации белязаха вечерта, която градът под тепетата ще помни дълго, разказва TrafficNews.

Алеята на Гребната, едно от любимите места за разходка и спорт, се прероди в писта на Формула 1. По нея свистя изящен болид, управлявана от легендарния пилот Дейвид Култард. Припомняме, че асът няколко дни подред загатваше на пловдивчани какво шоу предстои. На различни точки в града той демонстрира уменията си, а мощността и визията на скоростна кола RB7 впечатляваше малки и пораснали.

Шоупрограмата откри оркестър "100 каба гайди". Изпълнението на музикантите развълнува зрителите, а силната амплитуда от емоции остана до края на вечерта.

Програмата бе разнообразна, а докато Дейвид Култард правеше почивки от обиколките, български музиканти, артисти и спортисти забавляваха публиката. Силно впечатлятление у зрителите оставига двата модифицирани Дрифт таксите, управлявани от жени. Дамите Ина Русинова и Силвия Дамянова показаха ефектно въртене на гуми с машини от близо 400 конски сили.

Едно от дрифт такситата изчезна за минути от погледите на талпата. Когато се появи отново, от него слезе Маги Джанаварова. Певицата забавляваше публиката и изпя някои от най-популярните си парчета. Второто музикално изпълнение бе на рап звездата 100 кила, който също впечатли с транспорт. Той пристигна с екстравагантно камионче на Red Bull под съпровода на гайди.

Програмата продължи с демонстрация на водна формула от българските асове Емил Емилов и Виктор Любенов. Двамата направиха няколко обиколки из гребния канап, демонстрирайки мощността на водните формули.  

Малко по-късно адреналинът отново бе вдигнат от гвоздея на програмата – Култард. Той премина с бясна скорост около огражденията, наблюдаван от хиляди развълнувани зрители. Някои от тях са дошли от далечни точни на страната, за да видят с очите си звездата на Ф1 и автомобила му. Всъщност болидът, който гостува в Пловдив, е този, с който през 2011 Култард и екипът на Reb Bull стават световни шампиони при конструкторите.

Освен него събралото се множество видя и най-бързите картинги Кинетик, произведени в България. Те направиха няколко обиколкото трасето. Любопитно за публиката бе това, че те успяха да ускорят почти толкова, колкото автентичен болид на Ф1.

На финала на шоуто Дейвид Култард направи няколко кръга на място изпилявайки гумите на болида си. Пилотът благодари на пловдивската публика и каза, че е много щастлив, че феновете тук могат да усетят от тръпката на този невероятен спорт.

С края на шоуто малцина късметлии успяха да се снимат с легендата на Ф1 и болида му. Тези от вас, които не са успели, имат втори шанс.

Bushido club в комплекс "7 POINTS" е мястото, което бившият пилот и екипа на RedBull са избрали за партито. След демонстрацията, болидът ще бъде паркиран пред клуба и всички фенове ще могат да си направят снимки. Домакините на партито са организирали welcome drink за всички гости на Bushido, които ще купонясват с един от най-известните пилоти във Формула 1.