Магична нощ на Античния, Операта разказва сънища с музика (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 22:20, 10.07.2020

Напук на болести, социално напрежение, страх Античният театър се превърна в магична зона на изкуството за откриването на фестивала Opera Open. Публиката - свидетел на красивия спектакъл "Вратите на съня", се радва на изпълненията на солистите Камен Чанев, а останалите солисти са цигуларката Зорница Иларионова, виолончелистката Анет Артинян, кларнетистът Кирил Пенчев и Август Методиев, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Ива Ананиева, Крум Гълъбов, Марияна Панова, Марк Фаулър, Момчил Караиванов, Светлана Иванова, Свилен Николов, Станислава Момекова, Таня Иванова и оркестъра и балета на Държавна опера-Пловдив.

Мултимедийният спектакъл разгръща историята си на трибуните на Античния театър, а публиката е на сцената, откъдето се наслаждава на програмата с творби на Бах, Вивалди, Муре, Глук, Моцарт, Бетовен, Верди, Белини, Чилеа, Месиан, Орф и Арнаудов.

Директорът на операта Нина Найденова и заместник-кметът по култура Пламен Панов дадоха старт на събитието първо с откриване на изложба на Римския стадион, а после и на Античния театър. Наред с емоциите от красивата музика, домакините се бяха погрижили перфектно за публиката с множество разпоредители, с отстояние между зрителите и осигурени дезинфектанти.

Вижте снимки от събитието, което ще бъде повторено утре от 21.15 ч.