Любовта срещу коронавируса: Все повече желаещи сключват брак през 2021 г. в Пловдив

  • от Добринка Димова
  • 20:01, 28.01.2021

Влюбени пловдивчани вече готвят летни сватби с надеждата, че силата на коронавируса ще отслабне и те ще могат да организират мечтаното тържество с повече гости. 247 двойки вече са дали заявка да се врекат във вечна вярност, а записвания масово се правят за май, юни и юли. През юли ще има и истинска рокерска сватба.

„Това е много добро начало, а сме едва януари”, коментира пред TrafficNews директорът на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева.

Заради ограниченията в момента ритуалите се правят само в зала, в много тесен семеен кръг. Допускат се до 15 човека, които трябва да спазват противоепидемичните мерки и да носят маска. Най-желаната от младоженците дата за тази година е била  21.01.2021 г., когато осем двойки са сключили граждански брак.

Следващата подобна е 14 февруари. За празника на влюбените вече има подадени шест заявки – четири ритуала в Централния дом и два в зала „Тракия”.

„Дотогава обаче със сигурност ще има още желаещи”, категорична е Пинджева.

1552 ритуала пък са извършени през изминалата година в Пловдив. Силните месеци традиционно са били от юни до октомври.

10.10.2020 г. е била най-желаната дата. Тогава 26 двойки си казаха „Да”, а бракосъчетания имаше на всеки половин час. 10 от ритуалите бяха в Централния дом, 10 – в зала „Тракия”, а останалите шест – изнесени. Бум на бракосъчетания е имало и на 20.02.2020 г.

„Отчитаме спад спрямо 2019 г., но той е незначителен предвид цялата ситуация. По-скоро спадът е в изнесените ритуали. Надяваме се през 2021 г. нещата да изглеждат различно и, дай Боже, да работим нормално”, пожела си Чудомира Пинджева.