Ледената пързалка на Пловдив вече работи, феновете се редят на опашки

  • от PlovdivTime
  • 09:39, 02.12.2021

Ледената пързалка на Пловдив вече работи и посрещна първите си посетители. След като днес грейнаха и светлините на коледната украса на пл. "Стефан Стамболов" и Главната улица, можем да кажем, че центърът на Пловдив вече е завладян от коледния дух.

За да влезете на леда и да усетите адреналина, трябва да си отделите 14 лева. Наемът на кънки и гардероб струва по 1лв. на посетителите. Тази година начинаещите кънкьори също ще имат възможност да наемат помощен пингвин, чиято цена е 10лв. за сесия, пише TrafficNews.

Забелязва се лек скок на цените, но пък увеличение има и в продължителността на сесиите. Само една от сесиите (9:30ч. до 11:00ч.) ще бъде час и половина, останалите са с продължителност от 2 астрономически часа. 

Стана ясно още, че и тази година е предоставена възможността за закупуване на карта за повече пързаляния. Нейната цена обаче още не е обявена.

Кметът Здравко Димитров е обнадежден за бъдещето на Ледената пързалка на площад „Централен“. Той заяви гордо пред журналисти, че съоръжение с подобен мащаб няма никъде другаде в България.