Lalalar се завръща за концерт в Пловдив след фурора на Station Street Festival

  • от PlovdivTime
  • 17:22, 15.01.2024

Истанбулското трио Lalalar  ще свири на 16 февруари в Пловдив от 21 часа в Bee Bop Café. Няколко месеца след смазващия концерт на бандата на Station Street Festival в Пловдив, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek & Alican İpek ще се качат на българската сцена отново.

Там ще имате възможността да чуете бенгъри като “Yamyam”, “İsyanlar” и “Mecnun'dan Beter Haldeyim”, както и парчетата от най-новия им албум “En Kötü Iyi Olur”.

След като подпалиха европейските сцени с издаването на първия си дългосвирещ албум през 2022 г., всемогъщата турска група се завръща с En Kötü Iyi Olur (Най-лошото се превръща в добро), албум, който отразява техния образ: остър, независим, политически и изключително ефективен. С техните корени в анадолската поезия и звуци, но фокусирани върху клубно ориентиран, безкомпромисен рок, Lalalar не са се отказали и отново са готови да обърнат всичко с главата надолу.

Улиците на Истанбул винаги са били смесица от политическа енергия, социален фурор и интензивна музикална прогресия. Това е огнище на буйни звуци и артисти, търсещи нови изходи и звук; вторичен продукт на младежката култура, която живее под управлението на “Ердо” почти десетилетие. Именно от тези улици се роди групата Lalalar.

Първият сингъл от новия албум - "Hem Evimsin Hem Cehennemim" черпи от класически турски и близкоизточни звуци, преди да се превърне в звуков удар, създаден специално за клубните сцени. Между любовта и пристрастяването, песента отразява трудността на интензивните връзки.

С убийствена бас линия, остри китарни рифове и вокален стил, който съчетава рап и пеене, парчето може да раздвижи всеки. Неговият заразителен ритъм и мощен звук задават тона на албума. Звукът на Lalalar е футуристична смес от пънк рок, анадолски психеделичен фънк и мръсни електронни бийтове.

Иги Поп е един от големите им фенове и ги описва като „най-иновативните алтернативни артисти в Турция“.