Култура, храна, концерти и интересни исторически турове на “Уикенд в Пловдив“

  • от PlovdivTime
  • 15:09, 26.07.2022

Фестивалът  „Уикенд в Пловдив” се завръща за петото си издание на 29, 30 и 31 юли. Веднъж годишно и само през този уикенд  жителите на града и туристите ще имат възможност да се потопят в магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, като се възползват от множество атрактивни оферти и отстъпки от 10% до 50%.

Програмата за трите дни, офертите, изненадите и забавленията бяха представени днес на пресконференция с участието на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, председателя на УС на Съвет по туризъм Пловдив Любозар Фратев.

 „Уикенд в Пловдив“ обединява туристическия бранш в името на туристите и гражданите. Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.Всеки гост и пловдивчанин ще може да се възползва от над 45 оферти захотелско настаняване, заведения за всеки вкус, туристически забележителности и активности за свободното време.

За да бъде преживяването още по-интригуващо и запомнящо се, организаторите са подготвили и няколко туристически активности със свободен достъп. Пълен списък с офертите може да се разгледат на официалния сайт на събитието, за да се възползват от всички отстъпки, посетителите трябва да се сдобият с „Уикенд в Пловдив гривна“. Тя ще бъде пропускът за получаване на всички отстъпки в обектите участници.

"Гривни може да закупите предварително от офиса на сдружение "Съвет по туризъм - Пловдив". По време на фестивала на 29, 30 и 31 юли гривни ще откриете на презентационните щандове на фестивал “Уикенд в Пловдив” на главната улица в Пловдив - ул. „Княз Александър I Батенберг” до фонтана с копчетата и на ул. „Райко Даскалов”/“Малката главна“/ пред сградата на БНБ. Сътрудници ще ви очакват на двата щанда в петък от 17 до 21 часа; събота от 9 до 21 ч. и неделя от 9 до 13 часа. Редовни цени на гривните:1 брой гривна - 14 лв., 2 броя гривни - 24 лв., 3 броя гривни - 36 лв.", казват от Съвета по туризъм.

Гривната дава достъп до горещи намаления и покана за концерт на сцената на Античен театър – Пловдив:„Италианска звездна нощ под небето на Пловдив“ с участието на Боби Соло, Едуардо Вианелло, трио „Сопрано” и Рафи Бохосян. Той е на 30 юли от 21 ч.

 „Уикенд в Пловдив гривната“ дава възможността на гостите на фестивала да преоткрият Пловдив по време на безплатни турове. Лицензирани екскурзоводи ще покажат и разкажат интересни факти от историята и живота на Пловдив. Туристическите обиколки са пешеходни до 2 часа в исторически център Пловдив. „Уикенд в Пловдив тур“ ще стартира от „Часовника на пощата“ и ще се осъществи по следния график:  29 юли -  19 ч., 30 юли - 9 ч. и 18.30 ч., 31 юли - 9 ч.

 „Уикенд в Пловдив гривната“ ви дава възможността да започнете да се грижите за вас и вашето здраве. Към всяка гривна ще получите талон за едноседмичен безплатен достъп в обектите на „Атлетик фитнес“ в цялата страна”, казват организаторите.

 

Към всяка „Уикенд в Пловдив“ гривна посетителите ще получат книжка „Уикенд в Пловдив предизвикателство“. Ако приемете предизвикателството и го изпълните, ще имате възможността да спечелите атрактивни награди. В книжката ще откриете място за залепяне на 10 стикера. Първият от тях ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“. Всеки стикер е с логото на обекта и ще може да се вземе от всяка една локация, която е участник във фестивала, но само при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта.

„След като изпълните „Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път, описан в същата книжка. Ето и какви награди очаквате тези от вас, които са успели да съберат своите стикери – безплатни нощувки в хотели на Пловдив, отстъпки от  туристически услуги,  ваучери за козметични услуги, сауна, ваучери за различни обекти.

Културните институции под тепетата също предлагат различни атрактивни отстъпки или ще направят подаръци на посетителите.

КУЛТУРА:

Галерия Джуркови – 20%;
Музей на медицината – безплатен вход;
Регионален исторически музей  - Пловдив – с маршрутен билет получавате като подарък изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)” или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив” по избор;
КЦ „Тракарт“ – 40% ;
Регионален природонаучен музей – Пловдив - безплатен вход за деца до 7 години и подарък минерал;
Регионален етнографски музей - подарък Картичка.

Организатори на събитието са Съвет по туризъм и Община Пловдив.