Кукери гониха злото на Главната, пловдивчани – тях

  • от Мария Луцова
  • 17:52, 26.02.2023

Атрактивно кукерско шествие предизвика малък хаос на Главната и вкара пловдивчани във филма „Хвани ме, ако можеш”. Гостите на  празника по случай Сирни Заговезни бяха поканени да се съберат пред Военния клуб, но организаторите явно не бяха наясно, че в този момент там се провеждат традиционните „Хора за хората”. И докато едни люшкаха ръченица, други нервно потропваха с крака, очаквайки шествието.

То по български закъсня с няколко минути, но по-лошото бе, че вместо от първоначално обявения Военен клуб, тръгна от зоната между форумите Запад и Север. Когато кукерите захлопаха с хлопците си, множеството се юрна с неистовия си стремеж да догони шествието. Някои от хората се отказаха, ядосани от лошата организация. Други обаче успяха да видят ритуалния танц на състава от Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Раковски. Кукерите спряха пред бившето кино „Балкан” и до Римския стадион. Потанцуваха, подрънчаха, поснимаха ги и потеглиха отново по Главната. 

За множеството пловдивчани, довели децата си на събитието, остана горчилката, че са изхарчили повече нерви, отколкото са позабавлявали, гонейки злото и кукерите.