Ковид-19 превърна ремонта на Жълтото училище в сага без край

  • от Мария Луцова
  • 15:12, 02.12.2021

Ковид-19 превърна ремонта на Жълтото училище в сага без край. На три пъти фирмата изпълнител оставала без работници и вместо за новата учебна година, откриването на сградата се отлага за неопределено време.

Поради забавянето ректорът на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" проф. Тони Шекерджиева-Новак вече е подготвила писма за неустойки от страна на строителната фирма.

"Когато отговаряш за толкова сгради в такъв район като Стария град, е сложно и изисква специални усилия. Действително, колкото и да се сърдим, каквото и да правим, има независещи от нас моменти. Нали помните какво казах, че се надявам учебната година на студентите да започне там. Както виждате – не става. Обектът е такъв, че не могат да влязат много хора вътре. Всички ремонтни дейности се извършват ръчно, труднодостъпно е и техника да се вкара. Наложи се още да копаят. Каквото и да говоря и оставка да хвърля, това са независещи от мен неща, но се работи. Остана да търсим неустойки по договора”, отговори на въпрос на PlovdivTime проф. Шекерджиева-Новак.

Тя разказа, че при ураганния вятър преди дни със заместник-ректора на АМТИИ стояли до късна доба в Академията заради покриващата ламарина на комина на Жълтото училище. Вятърът я вдигал и местел, от ръководството подали сигнал на Гражданска защита, но явно сигналите са били много. В крайна сметка бурният вятър спрял, а на другата сутрин намерили ламарината паднала.