Костадин Димитров: Пловдив дава началото всенародното преклонение пред българската писменост

  • от PlovdivTime
  • 09:38, 24.05.2024

Кметът на Пловдив Костадин Димитров публикува поздравителен адрес до пловдивчани по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В навечерието на най-светлия български празник той се обърна към дейците на българската култура, наука, образование, изкуство, ученици и студенти.

„24 май е празник на празниците и ние, в Пловдив, знаем, че сме дали началото на този всенароден повод за възхищение, преклонение и гордост пред българската писменост“, отбеляза градоначалникът.

„Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност всяка година ни напомня, че народът ни е оцелял, защото духовността и просветата са ни обединявали и свързвали през вековете. Нека ние, като признателни наследницина делото на светите братя Кирил и Методий, винаги да носим паметта за великите просветители, които събуждаха през вековете умовете на революционерите, писателите", написа Димитров.