Коледният дух завладя Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:14, 01.12.2021

Коледната елха в Пловдив светна! Въпреки студеното време десетки пловдивчани се събраха на площада. Малки и големи пловдивчани обградиха празничното дърво, за да видят мига на "запалването" на елхата в центъра. Те се насладиха на коледната програма, чиито старт бе даден от децата от хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" под съпровода на клавири на Юлия Петрова.

Малко преди 18:00 часа 13-метровото празнично дърво елха грейна пред Община Пловдив, което бе запалено от кмета Здравко Димитров. 

„Особено приятно задължение  е да запаля елхата на Пловдив и тази година . Искам да се обърна към децата на Пловдив и да пожелая  винаги да бъдат здрави, усмихнати и послушни.

Напомням им да пишат писмата си по-бързо, за да може Дядо Коледа да донесе подаръците по-бързо. Искайте повече! Това се отнася и за големите пловдивчани, а на тях ще пожелая да са живи и здрави, а Новата годината да е по-добра от отминалата. Нека бъдем заедно в трудни и хубави момента, понеже пловдивчани сме едни особени хора и сме готови да направим всичко за нашия любим Пловдив”, каза градоначалникът. 

Пред събраното се множество от пловдивчани пяха и магичните деца от вокална група "Магия" на Руми Иванова от Арт Войс Център.