Керана и космонавтите пеят онлайн за “Часът на Земята“

  • от PlovdivTime
  • 13:15, 27.03.2021

Над пет милиона души от близо 190 страни ще изгасят светлините в домовете си като част от световната инициатива "Часът на Земята" точно в 20.30 часа на 27 март. 

„Целта е да обединим мисли и действия и да подарим 60 минути на планетата, с които да покажем уважението и отговорността си към нея. Защото нашето бъдеще е неразривно свързано с това на Земята и всички нейни екосистеми”, разказват от WWF България. 

15-ото издание на инициативата „Часът на Земята“ у нас е посветено на опазването на мечките в България и тяхното мирно съжителство с човека.

„Вярваме, че заедно можем да подарим истинска грижа за мечките в следващите няколко години!  Ти също можеш да станеш техен закрилник и да подкрепиш дейността ни. Виж как на: wwf.bg/mechki”, канят от организацията. 

Както всяка година, и тази, ще има специално събитие за „Часът на Земята“.  В 20.30 ч. започва виртуално представление. Комикът Ники Станоев ще бъде водещ на концерт, в който участие ще вземат изпълнителите Елена Сиракова, Керана и космонавтите, РДМК, Парапланер, Маги Алексиева - MEY, BunyVerse & Strela. Хореографът и режисьор Коста Каракашян ще се включи директно от Египет със специален танцов пърформанс. Сценарият е на Здрава Каменова и Светослав Томов.