„Капачки за бъдеще” се среща с пловдивчани

  • от PlovdivTime
  • 20:27, 23.10.2020

За шести път „Капачки за бъдеще” организира среща в Пловдив с всички, които могат да помогнат на тяхната инициатива. На 24 октомври между 10:00 и 13:00ч. всеки, който има събрани капачки, може да ги предаде на сборен пункт на паркинга на магазин Метро-1, в началото на жк "Тракия", на бул. "Санкт Петербург".

В сърцето на организацията лежи алтруистичната подбуда да помогнеш. Да помогнеш на онези, които са съвсем неспособни да го направят сами за себе си. На онези, за които носим цялата отговорност, и на онези, на които даваме цялата си любов. На бебетата на България.

В българските родилни отделения има недостиг на кувьози, особено когато става за въпрос за малки населени места. Там дефицитът на апаратура затруднява работата на медиците, а понякога дори може да ги възпрепятства да спасят нечий току-що започнал живот.

„Капачки за бъдеще” има за цел да подпомогне именно този сектор. Чрез събирането на пластмасови капачки се набират средства за за кувьози за бебета, нуждаещи се от специализирана следродилна грижа. Кампанията набира невероятна популярност,  като все повече българи дават своя принос доброто дело да се разраства. Към момента, за по-малко от три години, са подкрепени 36 болници, а дарената апаратура вече е помогнала на стотици деца. 

Снимка: "Капачки за Бъдеще" официална страница