Кандидатстваме за пари от Европа за довършването на зоопарка

  • от PlovdivTime
  • 17:27, 20.12.2023

Община Пловдив ще кандидатства за пари по оперативни програми за довършването на зоопарка. Кметът Костадин Димитров заяви пред Trafficnews, че е посетил недовършената зоологическа градина, за да се запознае със състоянието ѝ. 

"Искаме да завършим зоопарка. От посещението ми стана ясно, че половината от хабитатите не отговарят на новите изисквания, поради това трябва да се преработят. Ще използваме техническата помощ за план за развиване на зоопарка, а след това и за строителство му", каза кметът.

Община Пловдив кандидатства с проект „Техническа помощ за инвестиции в зоологическaта градинa на територията на Община Пловдив“ по процедура „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“, приоритетна ос „Биологично разнообразие“ по Програма „Околна среда“ 2021-2027.

Той е насочен към набавянето на нужните документи, свързани с дейността и развитието на зоопарка. Тези документи ще позволят своевременното участие в последващи процедури за финансиране на проекти по Програма „Околна среда“ за реконструкция на зоологически градини.

Настоящият проект ще даде възможност за изработването на план за развитие на зоологическата градина и други стратегически документи, които ще са необходими в бъдеще.

Исканото финансиране е 200 хиляди лева, което е максималният допустим размер по процедурата.