Как да съчетаем класически еспадрили с къси панталони и дамски рокли?

  • от PlovdivTime
  • 18:54, 13.08.2023

Леките и удобни еспадрили са сред най-предпочитаните дамски обувки за топлите месеци. Носени на босо и изработени предимно от естествени материали, те не спарват ходилата и осигуряват прохлада. В статията ще разгледаме друго тяхно предимство - широкото им приложение в най-различни визии и стилове.

Може да се каже, че това са неутрални обувки, които не ангажират толкова облеклото и аксесоарите, както например сандалите на тънък ток или кожените чехли. Достатъчно е просто да разгледаме разгледаме предложенията на https://answear.bg/k/tya/obuvki/espadrili, за да се убедим в това. Преди да ви предложим конкретни съчетания и визии, нека започнем с няколко любопитни факти.

Какво (не) знаем за еспадрилите?

Днес и най-големите модни списания твърдят, че непретенциозните еспадрили са част от тенденцията за повече органични материали и етно мотиви в индустрията. Тези еко обувки са изобретени преди поне 700 години, защото тогава за първи са описани в испански хроники. По идея не са се променили - това, което ги отличава е плетената подметка от растителни влакна и въжета.

Някога носени от селяни, днес еспадрилите са в полезрението на известните модни брандове, които им добавят меки стелки, платформи, забележителен дизайн и най-различна горна част от текстил, велур или кожа. Така еспадрилите се превръщат в много универсални и практични обувки, но най-вече - в модни победители през топлите месеци.

Късите панталони - естественият съюзник

Това лято за най-актуалните къси панталони дамски модни издания посочват моделите с висока талия и разширяващи се към бедрата кройки. Основно от памук или лен, те са създадени за повече свобода на движенията и по-добро охлаждане. Добавете още аксесоари, като шапка с периферия или пък с козирка, очила и бохо чанта. Небрежно излъчване ще се поучи с по-свободна риза, която да носите разкопчана върху бюстие или еластичен топ без ръкави.

Вместо сандали или кецове, обуйте еспадрили следващия път, когато излизате с любимите си къси панталонки. Няма значение дали са дънкови или платнени, с ниска или висока талия, защото при всички положения класическите еспадрили ще подчертаят визията им. Например, дънковите панталонки се комбинират отлично с еспадрили в светлосин или бежов цвят, както на бели и сини райета. За да завършите тоалета в спортно-елегантен стил, облечете втален топ или тениската с пъстроцветен принт.

Как да съчетаем еспадрилите с рокли?

Класическите еспадрили имат равна и ниска подметка, което ги прави перфектни за градския и всекидневен стил на обличане. Няма да сбъркате, ако ги носите със 7/8 панталони или туники с клинове. Те обаче ще се открояват повече, ако ги съчетаете с рокля или пола.

Ще направите впечатление, ако изберете по-дълги и по-свободни дамски рокли от лен, памук, коприна или други леки материи. Макс роклите по правило придава женственост, а еспадрилите подчертават техния десен, дори по време на вечерни разходки.

Лятото обича светлите и ярки цветове, но не забравяйте баланса. Такъв има, например, в комбинацията от тъмносини еспадрили и бледорозова или жълта рокля, или кремави еспадрили с тъмна рокля от лен или памучен модел на червени цветя или фигури. 

Съветът на стилистите е късите рокли да се носят с обувки на платформа или ток, а тук и еспадрилите имат какво да ви предложат. И още един съвет - избягвайте да ги носите с твърде официални или елегантни рокли, просто защото не са подходящи.

Еспадрилите са едни от най-удобните и стилни обувки за лятото. Дайте воля на фантазията си и ги подложете на тест в различни ситуации и поводи. Сигурни сме, че няма да останете разочаровани.