Изграждат голяма детска площадка и игрище в Столипиново, за да спрат сметищата

  • от Виктория Петрова
  • 17:24, 16.06.2020

Големи детски площадки с игрални и спортни съоръжения ще бъдат изградени в ромската махала "Столипиново", а още три ще бъдат реновирани в "Гладно поле", съобщи днес кметът на района Иван Стоянов. 

Ново съоръжение на ул. "Крайна" и ще се простира на голяма площ по продължението на улиците "Батак" и "Сокол". Към момента се разчистват всички незаконни постройки и боклук, натрупан в зоните, и се заравнява терена, а след това предстои да се пристъпи към строителни дейности. Предвижда се освен голяма са бъде облагородена голямата зона и да бъдат изградени игрушки за децата, да се поставят и спортни съоръжения за подрастващите, като спортни врати за футбол. За голямата площадка са отделени 100 000 лева, пише TrafficNews.bg.

"Надяваме се чрез облагородяване на това място да се спре практиката по изхвърляне на боклуци в зоната", посочи Стоянов. 

Още три детски площадки в кв. "Гладно поле" ще бъдат ремонтирани за 70 хиляди лева, а 25 000 лева пък са заделени за фитнес площадка на ул. „Радко Димитриев“. 

"Приключихме ремонта на Гръцките блокове, локалното на Цариградско шосе. На преспите също върви реконструкцията на междублковото пространство", допълни Стоянов и обеща скоро да направи официално откриване. 

Днес беше открит новия паркинг на ул. "Славянска" 81, където има новоизградени паркоместа за 63 автомобила. Зоната бе в плачевен вид, а заедно със създаването на паркинга е облагороден междублоковия парк и всички пътни подстъпи към пространството.