Издадоха разрешение за застрояването на държавния терен в Кючука, фирмата смени името си за втори път

  • от Благовест Андонов
  • 11:47, 29.11.2021

Община Пловдив е издала строителното разрешение за проекта за жилищен комплекс и детски ясли с офиси на бул. „Никола Вапцаров”.

В края на 2020 година Областна управа пусна търг за безсрочно право на строеж върху терена от 3,2 дка в район „Южен” срещу обезщетение.  В офертата на единствената фирма бяха заложени дейности за  3 130 658 лева срещу правото да строи на парцела. 

Въпросната сума ще инвестирана в детски ясли  на площ 1200 кв.м , която ще е от минимум от три групи за 75 деца и офиси от минимум 400 км.м за агенция „Социално подпомагане”.  Двата обекта след това ще бъдат дарени на държавата и Община Пловдив.  Срещу това компанията ще вдигне 5-етажен жилищен комплекс с общо РЗП от 8099 кв.м, които ще може да продаде, съобщава TrafficNews.

Фирмата победител в търга се казваше „Импулс инфинити строй” с управител и едноличен собственик на капитала Димитър Бойчев Боев. Тя е взела, заедно с областна управа, строителното разрешение на 29 септември.

Впечатление прави обаче, че преди по-малко от месец компанията е сменила името си. Тя вече се казва „Блубилдинг” ООД. Това е второ прекръстване на същото юридическо лице, което е било учредено с името „Строителен надзор Плюс” ЕООД”. Капиталът на дружеството все още е 20 лева. Адресът на управление е апартамент на ул. „Въча” в район „Северен”.

Мотивите за този търг от бившия областен управител Дани Каназирева бе, че вместо да се продаде е по-разумно да се учреди право на строеж като вместо пари в кеш. По разчетите на Областна управа така държавата ще придобие над 3 млн лева в сграден фонд, вместо 1,4 млн. лева кеш. 

След подписването на договора областна управа, Агенция социално подпомагане и Община Пловдив подписаха за прехвърлянето на въпросните обекти.