Избраха изпълнител за един от най-важните проекти в Пловдивска област за 6 млн. лева

  • от Благовест Андонов
  • 21:07, 13.05.2020

Агенция пътна инфраструктура избра изпълнител за строителството на едно от най-компрометираните съоръжения в Пловдивска област. Консорциум „Хеброс 2019” с водещ участник „ПСТ Груп” ЕАД е бил класиран на първо място за изграждането на нов мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, който се намира край Първомай.

Компанията е дала оферта от 5,8 млн. лева С ДДС, а останалите участници са били отстранени. Все още не подписано възлагателното писмо, но се очаква, ако няма жалби това да се случи скоро, пише TrafficNews.bg.

Новият мост ще бъде с обща дължина 228,55 м и ще бъде изграден успоредно на старото съоръжение, което е в изключително компрометирано състояние. Обектът е важна връзка между Първомай и село Градина, а от няколко години е ограничен за ползване от пътни превозни средства.

Другата важна поръчка на АПИ за проектирането на удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив все още не е приключила. На 14 април бяха отворени офертите на фирмите, но все още от АПИ не са определили победител.

Проектирането на Околовръстното е на три позиции, които включват проектът на обходното трасе за  18,7 км от него. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет.