Ивайло Старибратов: Шанс за сглобка в Пловдив няма, тя стана на друго ниво

  • от PlovdivTime
  • 22:08, 05.11.2023

„Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха благодаря и на всички, които излязоха да гласуват. Очевидно хората не се мотивираха да гласуват, което малко ме разочарова лично. Не мога да преценя защо хората предпочетоха следващите 4 години нещата да са такива, каквито са в момента – да са разкопани улиците, да има ремонти, лош транспорт. Не мога да си обясня“. Това заяви кандидатът за кмет на ПП-ДБ Ивайло Старибратов след обявяване на резултата от балотажа. Припомняме, че по данни на екзитполовете битката за Пловдив спечели опонентът му Костадин Димитров, който го води с около 12% разлика.

Именно ниската избирателна активност, недостатъчно агресивната предизборна кампания и липса на разпознаваемост са довели до загубата му, анализира Старибратов.

По думите му шанс за сглобка няма в Пловдив: „Почти категорично. Сглобката стана на друго ниво, ще видим до каква степен ще продължат старите популярни схеми в Пловдив. Категорично нашите общински съветници няма да влязат в сглобка“, заяви номинираният от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Той допълни, че ще продължава да се бори за града чрез общинските съветници на Пловдив и даде заявка да работи за свои лични каузи.

Попитан как си обяснява големият процент на гласоподаватели, отбелязали, че не подкрепят никого: „Все още се съмнявам в това, но нека видим крайните резултати. Малко се учудвам на този голям процент, затова нека видим финалното преброяване“

Той заяви, че не би приел поста на заместник-кмет. Според него не се очаква голяма промяна в това кои политически лица ще заемат управленските постовете след смятана на властта.  „И като заместник, кметове и като хора, които ще са в Общинския съвет“, допълни Старибратов.