Италианският фестивал на красотата и прическата се завръща в Пловдив след две годишно прекъсване

  • от PlovdivTime
  • 10:45, 26.10.2022

Live Connection Party, ревю-спектакъл на Академия Christian Of Roma, вдъхновяващи семинари и музикалният гост Любо Киров са само част от акцeнтите, с които Christian Of Roma стартира отбелязването на 30-ия си юбилей, който ще празнува през 2023-а година.
Лентата на официалното откриване, в първия ден на най-очакваното фризьорско събитие, ще бъде прерязана от новоизбрания председател на Конфиндустрия България Роберто Санторели. За първи път в историята на сдружението, в което членуват италианските предприятия в България е председателствано от представител от Пловдив. Това е причината нему да бъде отредена честта да открие  XXIX-то издание на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив.

Водещ на тридневния форум ще бъде обичаната и чаровна водеща Ива Екимова.

Отбелязването на 20 години успешно партньорство с италианския бранд BES Milano ще сложи началото на празничната част в деня на откриването на традиционното събитие за топ стилисти и фризьори от цял свят. Коктейлно парти под мотото „Вечер в Италия“ в новооткритата национална база на  Christian Of Roma в Пловдив ще събере приятели, партньори и клиенти на компанията. Под диригентството на международния арт-директор на BES Milano и най-чест гост на колегите си в България – Саверио Палма, българския екип на бранда ще представи ексклузивно модно ревю.  Водещият Валентин Асенов ще пренесе гости и публика в приказна Италия.
Дневната програма на XXIX-то издание на Италианския фестивал на красотата в Пловдив изобилства от технически семинари, обучения и конкурсни програми.

„Подготвили сме специални предложения и изненади за гостите, представяне на новите брандове на компанията и техники за работа с тях, както и поредица от технически семинари. Съвсем в духа на традициите в провеждането на такъв престижен форум сме организирали запомнящи се партита и в двете вечери на най-очакваното фризьорско събитие за годината.“ – съобщиха организаторите от Christian Of Roma.
На 29-и вечерта, в събота, гости и почитатели на фризьорското изкуство ще станат свидетели на епичен моден спектакъл подготвен от екипа на Академия Christian Of Roma и нейният творчески директор Борислав Сапунджиев. Изненадващи модни превъплъщения и нестандартни модели ще види публиката на сцената на клуб Бушидо в Пловдив. Водещ на грандиозното събитие - Live Connection Party ще бъде звездата от най-романтичното ТВ реалити Виктор Стоянов, а музикалният гост на вечерта е поп-легендата Любо Киров.

По-рано, същия ден, световно известният коафьор Саверио Палма ще представи последната си колекция „Freedom“ по време на технически семинар в Конгресен център на Международен панаир Пловдив от 14:30 до 16:30 часа. 29 нови цветове за коса ще презентира международният арт-директор на BES Milano. Неговата най-нова колекция от прически с впечатляващи багри „BE HI FI“ провокира интереса на професионалните фризьори с предлагането на естетически смели решения и на лекотата в практическото им осъществяване.

Техническия семинар на Alfaparf Milano ще се проведе също на 29-и октомври в Конгресен център от 11.00 часа. Неограничени възможности за креативност при обезцветяването с новата серия BB Bleach и представяне на новите нюанси на Evolution of the colour cube  ще бъдат част от акцентите на събитието.

Новото в XXIX-я Италиански фестивал на красотата и прическата е превръщането на щандовете в горещи консултантски точки. В тях експерти ще предоставят обстойна информация с конкретни съвети за начините на ползване и постижимите резултати с продуктите на съответните марки, анонсираха от организационния екип на Фестивала.