Intelligent Music Project свирят на живо в Пловдив с Рони Ромеро на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 10:15, 06.08.2020

Пловдив, готови ли сте за голямото завръщане на Intelligent Music Project? Ще бъдем заедно с Ronnie Romero на 6 август от 21.00 ч. на Античния Театър.

На ексклузивния концерт в Пловдив, Ronnie Romero ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Очаквайте най-доброто от “Sorcery Inside”, както и “Life Motion”, който излезе през февруари 2020 г.

Към чудовищния глас на Rainbow ще се включат едни от най-добрите български музиканти: Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов.

„Бих искал децата ми да растат с идеите, които споделям в албумите си, и вместо да ги преподавам лекции за тези идеи, използвам езика на музиката, който е много универсален и лесен за разбиране. " казва д-р Милен Врабевски за мотивацията си при създаването на музика.

“Sorcery Inside” е четвъртият музикален шедьовър на създателя на Intelligent Music Project – д-р Милен Врабевски. За пореден път в този изцяло български музикален проект се включват легендарни музиканти като Саймън Филипс (Toto), Карл Сентънс (Nazareth), Ричард Грисман (River Hounds), Джон Пейн (ex-Asia) и Джоузеф Уилиямс (Toto), които са оставили своя несравним почерк върху 12-те нови композиции на д-р Милен Врабевски.

Световноизвестният барабанист и автор на музика Саймън Филипс участва в записите не само на барабаните, но и като музикален копродуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов. Групата на Саймън Филипс, сформирана от него в Лос Анджелис веднага след поканата за участие в проекта, оставя своя почерк в парчетата от целия албум. Записите са направени през есента на 2018 г. в Brotheryn Studios в Калифорния от Саймън Филипс и Ърнест Тибс (барабани и перкусии), Джеси Зибенберг (китари, вокали) и Дейв Палмър (клавири).

“Sorcery Inside” съчетава в себе си химията и богатата и многопластова стилистика на всички предишни албуми на IMP (I-III) с акцент върху китарите и мелодичното прогресив звучене. Запомнящите се мелодии и динамичните рифове елегантно допълват страхотните вокали на Пейн, Уилямс, Сентънс и Грисман.

Билети в мрежата на Ивентим. Местата са ограничени, като деца до 14 години влизат безплатно с придружител. Събитията се организират в изпълнение на наредбите на Министерството на здравеопазването.