Хаосът “Гладно поле“: Три стартирали едновременно проекта блокираха цял квартал

  • от PlovdivTime
  • 09:45, 11.12.2021

Кошмарният трафик на бул. „Санкт Петербург“ е енигмата, която извън час пик ще се превърне в основен проблем за Пловдив. В следобедните часове вчера той леко се успокои, а сериозни тапи спряха временно да се образуват. Това стана след като усложнената обстановка наложи реорганизация на движението и намеса на регулировчици.

Патрули на полицията бяха позиционирани да следят за безпрепятственото движение на автомобилите, които дори и извън диапазона на час пик бяха много.

Вчера южното платно на булевард „Санкт Петербург“ откъм парк Лаута се използваше еднопосочно, в посока Тракия. Северното платно в участъка остана изцяло затворено за ремонтни дейности. През деня там се реализираше подмяна на асфалтовата и тротоарната настилка. По тази причина движението там е замразено - от кръговото с бул. "Освобождение" до ул. "Богомил". Действащата северна част на булеварда в посока кръстовището в бул. „Източен“ се използва, но движението е слабо. Трафикът в посока Централна градска ще се осъществява през Цариградско шосе, или през "Менделеев". 

Припомняме, че трафикът в района беше повече от затруднен, а колони от автомобили чакаха без да помръднат с часове. Сериозно задръстване имаше и пред търговския център Plovdiv Plaza и големите магазини в карето. В следобедните часове вчера натоварване там почти нямаше, а колите се придвижваха абсолютно спокойно. Снощи обаче отново има струпване на коли, сигнализираха читатели на TrafficNews. 

Причината за кошмарното движение обаче е не само работата по бул. „Санкт Петербург“. Едновременният старт на няколко ремонта в квартал „Гладно поле” е в основата на абсолютния хаос, предизвикан в район „Източен“. Тава стана, след като трите фирми, спечелили процедурите по „Региони в растеж” за квартала, стартираха по едно и също време своите проекти. Те са на обща стойност от над 11 млн. лева, като включват тежки дейности по смяна на ВиК, пътни легла, настилки и други.

Така вместо да има поетапни дейности и организация, която да вземе предвид битието в квартала, всички проекти се извършват  едновременно. 

В това число ремонтите по бул. „Санкт Петербург”, „Лев Толстой”, ул. „Тодор Гатев” и продължението на ул. „Богомил”.  От ДЗЗД "Градска среда"  пък коментираха, че обновеният участък може да бъде отворен за движение най-скоро на 18 декември.

 

Прави впечатление обаче, че в някои от разбитите улици липсват работници, а тежките машини стоят неподвижно. Ул. „Генерал Радко Димитриев“ е напълно разбита, същото важи и за „Богомил“, където се очаква извършването на реконструкции и озеленяване. На ул. „Лев Толстой“ ремонтът, който започна в края на септември, все още продължава. Припомняме, че продължителността на разширяването и реконструкцията на настилакта трябва да продължи не повече то 120 календарни дни. Към днешна дата са изминали точно 81 дни от стартирането на проекта.

Така например в участъка на кръстовището на улиците „Богомил“ и „Лев Толстой“ за извършването на труд напомнят само изхвърлената камара от строителни отпадъци.

Трябва да се отбележи, че освен абсурден трафик, на практика приключения има за пешеходците.

Припомняме, че кметът на район „Източен” Иван Стоянов заяви пред TrafficNews, че Голяма община не са съгласували с тях линейния график за дейностите, както и организацията на КАТ. Предложението му до тях за сформиране на комисия, в която да участват зам.-кмета строителството, главния инженер и още един експерт, пък така и не било уважено.

Снимки от ремонта по ул. "Генерал Радко Димитриев":

Ремонтът на ул "Богомил":

Улица "Лев Толстой":

Ремонтни дейности по булевард "Санкт Петербург" и трафикът, който те предизвикаха:

Kоментари

коментар
недко
17:47, 12.12.2021
Отговор

нали трябва от всички обекти да се краде.малко му остава на баскетболиста