Грозно! Обезобразиха емблематично място в Пловдив

  • от Виктория Петрова
  • 17:21, 06.04.2022

Една от най-красивите зони в Стария град е обезобразена. Емблематичното място, познато години наред като "Конюшните", а днес "Сцена 2 на Безистенъ", е станало обект на злонамерено унищожаване. 

Помощна постройка, в която се намира електрическото табло на заведението и място за културни събития, е разбита. Таблото е унищожено, а всичко по него е изтръгнато и откраднато. За щастие техниката, която иначе се складира там, към онзи момент е била преместена. 

Камерата на основната сграда, струваща над 600 лева, е открадната. Цялото пространство е нашарено с графити. Изпочупени са дървени огради, перваз на покривната конструкция е буквално изваден. Сцената, на която се качват именити музиканти и творци, също е станала обект на посегателство. Правен е опит облицовката ѝ да бъде изкъртена, има десетки щети по табелите и основата. Площите са използвани за тоалетна.

"Когато бяхме тук преди две седмици всичко беше наред. Явно топлото време е предразположило към зулуми. Нямам представа как едни хора могат да се грижат за околната среда, да градят и облагородяват, а други само да рушат", коментира пред репортер на TrafficNews собственикът на "Сцена 2" Стоян Даскалов.  

По думите му щетите са за над 1000 лева. Даскалов е категоричен, че този път няма да остави нещата така. 

"И преди сме имали посегателства, но този път щетите са големи. Ще сигнализираме в полицията", категоричен е той. 

Като концесионер Даскалов се грижи за зоната от миналата година, когато преобрази мястото, облагородявайки не само материалната инфраструктура, но и зелените площи.