Голям кучешки празник готвят в Колодрума

  • от Парашкева Иванова
  • 11:59, 22.05.2022

Два дни, изцяло посветени на най-добрия приятел на човека, предстоят в Пловдив на 28 и 29 май. Зала „Колодрума“ ще подслони стотици кучета за киноложко събитие под надслов „Всичко за кучето“, съобщи председателят на Пловдивско киноложко дружество Костадин Шанков за TrafficNews. 

Организаторите от ПКД са подготвили двудневен празник, включващ:
- национална и специализирани изложби за расови кучета;
- изложение с най-ярките съвременни фирми, предлагащи стоки за домашни любимци;
- груминг шоу и демонстрации;
- лекции, посветени на развъждането и домашната грижа за кучетата.

Съдиите, поканени да съдят на събитието са хора с репутация на уважавани специалисти. Испанецът Рафаел Мало Алкрудо и румънецът Аугустин Йонеску ще изберат най-красивите представители на породите сред българските кучета.

В събота, 28.05, състезанието ще бъде между кучета от всички раси. А в неделя 29.05 ще се проведат общо пет специализирани изложби:

- за кучетата от V-та и IX-та породни групи (съответно: северни кучета и кучета компаньони);
- специализирана изложба за лабрадор ретривър;- специализирана изложба за австралийска овчарка;
- XIX-та специализиранa изложба на Бъргарски голдън ретривър клуб.

В края на всички състезания сред победителите по породи ще бъде избрано едно най-красиво куче на изложбите – Supreme Best In Show. Успоредно с изложбите, в залата ще се състои фирмено изложение, в което ще участват множество фирми, предлагащи храни, добавки, козметика, дрехи и аксесоари за домашни любимци. Ще се състоят две груминг демонстрации на зоофризьори от Пловдив и София. Мащабното събитие включва и конференция с лектори от Тракийския университет.

Председателят на Пловдивското киноложко дружество Костадин Шанков кани всички приятели на кучетата на киноложкия празник, организиран специално за тях. Повече за събитието можете да намерите на Facebook страницата* на дружеството.