Голям интерес към изгодните полети от Пловдив до Истанбул

  • от PlovdivTime
  • 09:06, 26.03.2023

Голям интерес се наблюдава към полетите от новата редовна авиолиния от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив.
Авиокомпания Pegasus Airlines изпълнява два редовни пътнически полета всяка седмица, чиято цена на билетите започва от 49 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и на цялата страна, които ще се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там отново с Pegasus Airlines.
 
Авиокомпанията е стартирала своите редовни полети през 1990 г. и е възприела нискотарифен бизнес модел през 2005 г., след придобиването й от ESAS Holding. Като водещ нискотарифен превозвач в Турция, Pegasus предлага на своите гости възможността да пътуват достъпно и с млади самолети под егидата на модела на нискотарифната авиокомпания с убеждението, че „всеки има право да лети“. От 2018 г. Pegasus възприе мотото „Цифрова авиокомпания“ и управлява мрежа от 126 дестинации в 47 държави, включително 36 вътрешни дестинации в Турция и 90 международни дестинации; извършва свързващи полети между Турция и Европа, Северна Африка, Близкия изток, Русия и Централна Азия през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Със своя подход, който се фокусира върху изживяването на гостите, Pegasus продължава да предлага цифрови технологии и уникални иновации за подобряване на изживяването при пътуване.
 
След приключване на най-силната 2022 година в историята на Летище Пловдив, която отбелязва най-голям брой обслужени пътници от създаването му до сега – 230 000, ръководството на дружеството успя да реализира и мащабен проект, който да свърже Летище Пловдив с Летище Сабиха Гьокчен в Истанбул, Република Турция.

Билети може да закупите директно от сайта на авиокомпанията ТУК