“Големите БГ рок гласове“ си дават среща в Пловдив за уникален двучасов концерт

  • от PlovdivTime
  • 10:45, 25.07.2021

Любими рок песни на три поколения българи ще озвучат Античния театър в Пловдив в симфоничен съпровод на 25 юли от 20 часа в концерта на "Фондацията" и Държавната опера-Пловдив. Музикалният празник е със заглавие „Големите БГ рок гласове“.

Към супергрупата се присъединяват специалните гости Наско от Б.Т.Р., Звезди от АХАТ, Славин Славчев. Заедно с музикантите от оркестъра на Пловдивската опера с диригент Константин Добройков те са готови да заредят меломаните с повече от два часа класически хитове.

120 минути легендарни бг рок бисери като "Черната овца", "Рок в минало време", Вкусът на времето", "Пак ще се прегърнем" и "Да погледна в теб", "Уморени крила", "Страхотен ден", „Малкият принц", "Две следи", "Клетва" и още песни, част от житейския саундтрак на българина.

Рок музиката среща класиката в този ексклузивен за Пловдив концерт, в който на 25 юли ще прозвучат гласовете на най-емблематичните български рок вокалисти в съпровод на симфоничен оркестър.

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански и всяка нота, белязала златните им музикални кариери създават "Фондацията" през 2013-а. Оттогава супергрупата има в актива си стотици концерти – три турнета в САЩ и Канада, два европейски тура, едно азиатско турне в Тел-Авив, Кувейт, Катар, Дубай, Япония и Южна Корея, турне в Австралия и Нова Зеландия и правят първото околосветско турне на български изпълнители.

Билетите за „Големите БГ рок гласове“ вече са в продажба на цени от 36 до 66 лв. в мрежата на Eventim.bg!