Глобяват наред за маски в автобусите, кметът призова пловдивчани за дисциплина

  • от PlovdivTime
  • 12:40, 15.10.2020

Масови проверки и много глобени ще има в градския транспорт на Пловдив, заяви кметът  на Пловдив Здравко Димитров по повод множеството сигнали за неносен на предпазни маски в автобусите. Той каза, че ситуацията с разпространението на вируса в Пловдив и областта е обезпокоителна, като от първенец по спазване на мерките сме се прехвърлили в другата крайност.

Дали ще има затягане на мерките на локално ниво ще бъде решено с Областния кризисен щаб към областния управител. Зико призова пловдивчани да бъдат отговорни и да носят предпазните си средства в закрити обществени пространства и да избягват струпването на много хора. Според него е неизбежно в един момент училищата да бъдат затворени и да се стигне до дистанционно обучение, както това се случи на два пъти миналата година. По думите му, дори децата да изкарват леко вируса, те са едни от най-големите преносители и заразяват своите родители и възрастни близки.

В момента общинските болници имат 22 свободни легла в МБАЛ „Свети Мина“ и 10 в МБАЛ„Свети Панталеймон“. Той се надява да не се повтори ситуацията при която трябва да се разкрива временно-полева болница в Колодрума, но при нужда това ще бъде направено.

Kоментари

коментар
Бай Вълчо -шпека .....сухия шпек
06:44, 16.10.2020
Отговор

Зикооо, Да вземе някои да ти напълно главата с мозък, че су много зле бре кол за домати