Главният еколог по времето на Славчо Атанасов пак се пробва за поста в Община Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:11, 28.07.2020

Петима кандидати са допуснати до конкурса за директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив.  Постът стана вакантен, след като Василка Чопкова пое Басейнова дирекция „Източнобеломорски регион”.  Самата Чопкова изкара повече от мандат като временно изпълняващ, след като титуляр бе Стефан Шилев, но той го напусна след освобождаването му от РИОСВ.

В новия конкурс документи са пуснали петима души, като всички са допуснати до финала. Безспорно най-интересното име е това на Христо Минков. Той замаеше същият този пост в мандата на Славчо Атанасов,  след като спечели пуснатия конкурс.  Минков  бе уволнен през 2011 година от Иван Тотев, а на негово място бе сложен  Стефан Шилев. Бившият главен еколог е завършил Геолого-географския факултет на СУ "Кл. Охридски", а след това има следдипломна квалификация в Япония.

Друг кандидат е преподавателят в Аграрния университет д-р Надежда Семкова. Един от главните експерти в екоотдела Вяра Колева също е сред кандидатите.  Младшият експерт в РЗИ Недка Илиев е четвъртият кандидат, а последен е Драгомир Боев.

Петимата кандидати ще се явят на 10 август в сградата на Община Пловдив за следващия етап от конкурса, който е писмена разработка. Изискването към тях е да имат магистърска степен в сферата на екологията, както и 4 години професионален стаж.