Георги Стаменов: Затварянето на ул. „Христо Г. Данов” ще направи Градската градина още по-безопасна

  • от Мария Луцова
  • 09:44, 19.04.2024

 „Според мен ул. „Христо Г. Данов” в частта си покрай Градската градина трябва да остане пешеходна, но това решение ще го вземе Общинският съвет. Навсякъде около такива паркове се оформят пешеходни зони. Посетителите могат да се разхождат и да си почиват и това да е безопасно. Няма родителите да се притесняват, че детето им ще изкочи пред някоя кола”, коментира кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Той подчерта, че до момента от проучванията на екипа му тази част от улицата служи повече за служебен паркинг на ЕВН, районната администрация, КНСБ, а едва 5-6 са свободните места за Синя зона.

Предстои дебат в Общинския съвет по темата, но по думите на Стаменов, на пръв поглед трудните решения за подобни ограничени за коли улици в последствие са били удачни.

Срещу затварянето обаче нееднократно възнегодуваха хора, които живеят и имат обекти на въпросната отсечка, въпреки че от районната администрация уточняваха, че както и в Капана, ще има достъп на коли за зареждане в определени часове.

Kоментари

коментар
И.О.
11:36, 21.04.2024
Отговор

Родителите да си гледат децата, а не в телефоните! Като искате да я затворите, има ли опция за паркинг на гореспоменатите учреждения? Как ще стигат хората до Дома на младоженците с колите си или ще разбиете пространството между него и изгорялата баня? Не е ли достатъчно трудно за преминаване, да не говоря за паркиране с личен автомол за живущите в квартала? Ние как сме израсли в тази градина, не знам, като е имало движение на коли и дори не сме били винаги с родителите си! Спрете се с тия безумни и недообмислени преустройства!