Фонтаните на Бунарджика пресъхнаха, „Градини и паркове” нямат възможност да ги пуснат

  • от PlovdivTime
  • 15:02, 01.06.2022

Големите горещини в Пловдив тепърва започват, но част от фонтаните, за които трябва да се грижат „Градини и паркове”, не функционират. Става дума за водните съоръжения на Бунарджика и срещу църквата „Св. Петка”.

„На последната оперативка поставих въпроса, ако не успяват да се справят във връзка със съоръжения и водни атракции в района, да ми пишат писмо, че „Градини и паркове”  нямат капацитета и финансовата възможност за поддръжката им, за да може Община Пловдив или администрацията на район „Централен” да предприеме действия. По този начин ще можем в бюджетите на Общината или на района да заложим средства, за да заработят”,  каза Георги Стаменов.

Кметът на „Централен” допълни, че е говорил с директора на предприятието Веселин Козарев и той е споделил, че има само един инженер и двама общи работници и не могат да намерят хора.

„Затова и моето предложение е такова. Никой няма да ни пита какви са проблемите, ние сме длъжни да дадем на гражданите на Пловдив добра жизнена среда. Тези съоръжения хидратират въздуха, а след 20 дни в Пловдив ще стане много горещо”, каза още Стаменов.