Фолклорът на Тракия превзема сцената на Летния театър в Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 10:31, 22.07.2021

Доайените на фолклорното изкуство – емблематичните ансамбли „Тракия“ - Пловдив и „Странджа“- Бургас, ще се качат заедно на сцената на Летния театър в града под тепетата на 28 юли от 20:00 часа.

 Концерт-спектакълът „Път през Тракия” е поредната съвместна изява, в която двата ансамбъла ще зарадват почитателите на фолклорното изкуство. Преди броени седмици под ритмите на тракийските танци артистите изправиха на крака препълнения Летен театър в Бургас.

 Тази година чрез „Път през Тракия“ художествените ръководители на трупите – проф. д-р Даниела Дженева и Марио Егов, повеждат своята публика през земите на древна Тракия – земя, огласена от звънтящи гласове на тракийски невести, тракането от колелетата на шарени каруци, като оживели от разказите на Йовков. Зрителите ще се насладят на майсторските изпълнения на танцьорите и музикантите, които сякаш разговарят със земята, докосвайки се до изконните празници на българина - Гергьовден и Димитровден.

Билетите за концерта са на изчерпване. Желаещите да се потопят в магията на фолклорното изкуство могат да закупят билети за последните свободни места накасата пред Общината на пл.“Ст. Стамболов“  или от сградата на ФА „Тракия“- ул.„Даме Груев“ 1А

  

Концерт-спектакълът „Път през Тракия” се организира с подкрепата на Национален фонд Култура, Програма „Мобилност”, сесия 1.