Фирми от Карлово и Горна Оряховица строят улиците в пловдивския Hi-Tech парк

  • от Благовест Андонов
  • 15:42, 27.06.2020

Община Пловдив е на финалната права от приключването на процедурите за уличната инфраструктура в кв. „Гладно поле”, който трябва да се превърне в новия Hi-Tech парк.  Комисията, която е при зам.-кмета по строителство Пламен Райчев, вече е определила трите победителя в отделените позиции в поръчката за 11,5 млн. лева пише TrafficNews.bg.p

В процедурата участваха 13 компании и консорциуми, като част от тях са сред най-големите в страната. Изненадващо обаче почти всички от тях са били отстранени, а победители в две от поръчките са нови за града компании. Отстранените фирми по различните позиции са  „Драгиев и Ко”,  „Европейски пътища”,  „ИСА – 2000”, „Автомагистрали Хемус”, „Щрабаг”, дъщерната фирма на „Джи Пи Груп” – „Виа Конструкт Груп” и „Сиенит Строителна Група”.

В първата позиция, която е за 3,25 млн. лева на първо място е класиран консорциум „Градска среда 2020”. В нея водещ партньор е карловската фирма „Алтарм” ООД, а другата е проектантското бюро от Пловдив „Модус – Г”.  Позицията обхваща реконструкцията на северното платно на бул.. „Санкт Петербург“ от ул.“Богомил“ до бул.“Освобождение“, с дължина – 870 м и площ – 10 000 кв. м, а другата улица е - Тодор Гатев“ – от ул. „Богомил“ с дължина 425 м и площ – 5 000 кв. м. Индикативната стойност е 3,25 млн. лева.

По втората позиция ще работи фирмата „БКС – Горна Оряховица”  АД. Тя е за 1,79 млн. лева и включва разширението на улица „Лев Толстой” от ул.“Ген. Радко Димитриев“ до ул. „Богомил“, с дължина – 675м и площ – 10 000 кв. м.

Най-голяма е третата позиция, която е за  реконструкцията и продължението на ул. „Богомил“ - от ул.“Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“ с дължина – 700 м и площ – 13 000 кв. м.. Ремонтът на  ул. „Ген. Радко Димитриев“ - от ул.“Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“, с дължина – 800 м и площ – 9 000 кв. м. Стойността без ДДС е 6,3 млн. лева. Избраният изпълнител е познатата в Пловдив фирма „Пътинженеринг”. И на трите позиции срокът за изпълнение е 230 дни.

Ако няма обжалване на процедурата то до две седмици може да се подпишат възлагателните писма и да се започне проектирането на пътните отсечки.