Фирмата, съборила къщата на Шнитер на “Гладстон“, вкара багери и камиони на площада

  • от Парашкева Иванова
  • 11:37, 20.04.2022

Със скандал стратира строежът на бъдещата кооперация на "Верона Резиденс", която трябва да се появи на мястото на съборената къща на арх. Йосиф Шнитер на ул. "Гладстон" 12. Днес сутринта през площада е влязла тежка техника - багери и камиони, което е предизвикало моменталната намеса на местната власт. Лично кметът Здравко Димиров е посетил обекта, както и заместникът му Тодор Чонов. Наложило се е и намесата на полицията и багерите са били изтеглени. На място е останала само една по-малка машина. В момента се проверява документацията, а от фирмата строител търсят алтернативна техника, с която да не увредят настилките около сградата.

Междувременно целият тротоар между терена и площада е отцепена с ленти и преминаването е невъзможно. Пловдивчани, които пресичат участъка, са възмутени от тежката техника и мръсотията в района. 

Изкопните работи ще се наблюдават от археолозите Десислава Давидова и Здравка Коркутова от Археологически музей-Пловдив. Инвеститор е  "Пи билдинг 2020", а строителството се извършва  "Венон" ООД.