Етнографският музей показва 3 в 1 - Възрожденска изложба, ценни картини и луксозни каталози

  • от PlovdivTime
  • 09:32, 19.01.2021

Екипът на Етнографския музей в Пловдив кани пловдивчани и гости на града да разгледат постоянната експозиция, представяща традиционната култура на Тракия, Родопите и Средногорието от периода на Възраждането. В салона на първия етаж на един от най- красивите и богати на експонати музеи, са изложени реставрирани картини на български художници от фонда на музея по проект „Да върнем картините в музея“.

За самия музей живописната колекция е много важна. Тя дава допълнителен аспект на представяне и работа на самия музей. Показва историческа информация, дава знание за начина и средата на живот, което е важно за осмисляне на колекцията от предмети и обекти на музея. Същевременно с това обаче, притежава и художествена стойност, която е свързва с развитието на изкуството в Пловдив и в България като цяло.

Регионален етнографски музей – Пловдив е отворен за посетители всеки ден без понеделник, от 9:00 ч. до 17:00 ч. От музея също така напомнят, че при посещение се спазват всички противоепидемични мерки.

А богатото разнообразие от тематични, луксозни издания на РЕМ - Пловдив може да закупите на място от щанда на музея или чрез заявка/поръчка на телефон или e-mail.