Есенен базар “Капана“ завзема Пловдив за пет дни

  • от PlovdivTime
  • 10:08, 07.09.2020

Любимият акцент от Капана Фест – базар "Капана", се завръща този септември от 18 до 22 септември след известно отлагане заради пандемията с коронавирус.

Организаторите канят пловдивчани и гостите на града заедно да отпразнуват Деня на българската независимост и дългия уикенд от петък до вторник в Пловдив на ул. „Райко Даскалов“ пред Централните хали. Там ще своето творчество ще покажат над 90 автора на ръчно изработени изделия, български модни марки, както и полезни и интересни био и натурални храни и напитки.

И този път фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си, със сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, всички те ще дойдат в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения.

Под емблематичните фестивални флагчета ще ви очакват произведения на изкуството, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа. Ще превърнем “Малката Главна” в своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии, казват организаторите.

Това обаче съвсем не е всичко. „Есенен Базар Капана“ обещава да се превърне в един умален и бутиков Капана Фест, който ще постави акцент върху подкрепата за автори и местни артисти. Освен новия подбор от занаятчии, публиката ще може да се наслади на концептуални грамофонни партита, всеки ден от 18.30 часа в началото на базара откъм Римския стадион и на живи музикални изпълнения в WAM creative stage на ул. "Златарска" 22.

Петте дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив.

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 г.