Ентусиасти правят ‘‘Сливи за смет‘‘- инициатива за почистване на Небет Тепе. Включете се!

  • от PlovdivTime
  • 16:06, 29.10.2020

„Сливи за смет“ на Небет тепе. Помните ли приказката? Няма значение, защото Фондация „Смокиня“ ви кани не да ви я разкаже, а да участвате в нея в неделя, 1 ноември 2020 г. от 11:00 до 15:00ч. на Небет тепе. 

Ето какъв е плана, разказан от организаторите:

Ще се чакаме пред кафене "Пейка" в 10:45 сутринта на адрес гр. Пловдив, ул. Бетовен 12 (ако сте снощни хладният въздух ще ви дойде добре!), ще се разделим на 2 до 3 групи и поемем дадена територия за чистене. Има доста фасове, бутилки, кенчета, сламки и тем подобни дребни, но досадни боклуци! Ние ще набавим чували, ръкавици, почистващ препарат за ръце,  и плодове които да ви раздадем след като почистим тепето. След цялото чистене и брисане заповядайте в кафене "Пейка" за топла напитка или лимонада.

Каква всъщност е идеята?

Преди няколко седмици бях с няколко мои приятели на Небет Тепе, за да се насладим на една от последните топли вечери на тепето. Като хора живеещи и живели в чужбина се зачудихме, защо някои хора все още си оставят боклуците на земята и не си ги събират и да ги изхвърлят в кофите. След няколко дни моя позната спомена че организира почистване в планина Витоша на някои от пътеките там и е било успешно.

Това ме подбуди да предложа в нашата организация фондация "Смокиня" да направим ‘‘Сливи за смет‘‘ инициатива за почистване на Небет Тепе. И така да направим нещо обществено полезно, готино и социално, да ангажираме млади и пораснали граждани и да сме полезни за околната среда, както тя е за нас. Имаме няколко фотографа нахъсани да заснемат инициативата ни и да направят малка колекция за следващи чистения.

Регистрация тук: https://forms.gle/SroF9y6Wz4EbmNFW9

Инициативата е подкрепена от Община Пловдив.